een heer in het verkeer (mijn eerste hemd!)

by - 18:50

Sinds begin dit jaar volg ik naailes. Ik zat eerst bij de beginners, want er was geen plaats meer bij de gevorderden. De eerste les mocht ik zowaar (zonder draad) in een papier recht leren stikken. Ik denk dat de lessen perfect zijn voor beginners maar voor mij ging dat toch iets te traag. Gelukkig heb ik een goeie vriendin bij de gevorderden, die een goed woordje gedaan heeft bij de juf en zo kon ik toch bij de module "blouse en jurk" aanschuiven.

Mijn eerste project: een hemd, voor mijn zoon (niet echt een blouse maar het trekt er op). Ik heb mijn zoon zelf de stof laten kiezen. Goed voor de zoon, minder goed voor mij. Ik heb enorm gezwoegd om het patroon te laten doorlopen maar 't is min of meer gelukt.

Ik moet zeggen dat ik toch best trots ben op mijn eerste hemd (een patroon uit de knippie geloof ik, ik zoek het nog wel eens op, intussen heb ik ook al een paar gingerbread hemdjes gemaakt, later meer hierover). De manchetten en de onderkant van de kraag heb ik afgewerkt met rode stof en ik heb er rode knoopjes op gezet. Toen het na weken eindelijk af was heb ik wel mogen vast stellen dat de mouwen te kort waren... Tja, oprollen is ook best stoer he ;) 

Hebben jullie al hemdjeservaringen? Misschien een linkje naar een blogpost van jullie hierover? Ik ben benieuwd!

Groetjes!
You May Also Like

14 reacties

 1. oh, spijtig van de mouwen, maar met zo' n stoere stof heb je geen mouwen nodig;)

  Ik maakte al 2 hemdjes, helaas staat oskar meer met een t-shirt ipv met een hemd..
  dit zijn de linkjes:

  Http://elieflo.blogspot.be/2012/10/werk-van-lange-adem.html
  http://elieflo.blogspot.be/2013/07/hemdje-nr-2-hoedje-nr-7.html


  -

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Recent maakte ik nog een gingerbread voor de middelste (tamtam49.blogspot.be). Eens je door hebt hoe het werkt, valt een hemdje (zeker met korte mouwen en kam snaps) wel mee vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie versie zeg! Leuk met die bijpassende kamsnaps! Ik hoop een dezer dagen mijn schaar te kunnen zetten in de granny tiles van soft cactus voor rarara... nog een gingerbreadje

   Verwijderen
 3. Bravo met je eerste hemd! Vanaf nu volgen er gegarandeerd nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hemdje! Ik maakte al 2 gingerbreads en ben nu bezig aan een hemd voor mijne vent! lilyenwoody.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar gij hebt toch schoon kinders gij! Ik ben heel benieuwd naar uw mannenhemd. Hier wordt er ook achter gevraagd, ik heb de stof al een maand of vijf liggen. Maar de verleiding van de miniversies is te groot..

   Verwijderen
 5. Thanks mamadammeke en mumendemiekes !
  Ik vind het altijd fijn dat jullie zo vaak reageren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel knap! met alles op en aan. Ik heb hier een hemdjesverslaafde in huis. Er zijn wel strikte voorwaarden aan: zakjes en korte mouwen!

  zie feesthemdje om mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die beginnersnaaijuf zou grijze haren van jou gekregen hebben!
  wij blij dat je bij ons zit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen