Hoe maak je een handig speldekussen (tutorial)

by - 18:32

Een speldekussen ligt altijd buiten handbereik. Of ergens verstopt onder een stuk stof. Maar niet dit speldekussen. Na het pinnen van dit exemplaar heb ik er zelf eentje in elkaar gestoken met velcro, zodat het makkelijk aan en uit kan. En ik vind het geweldig. Om blindelings spelden te kunnen prikken, zonder te moeten opkijken van je werk. Ik heb er een tutorial van gemaakt, omdat ik het zo een fantastisch ding vind, een makkelijk projectje (uitleg onderaan).De prentjes spreken eigenlijk voor zich maar toch even een woordje uitleg:

Hoe ga je te werk? 
(Voor alles is een naadwaarde van 1 cm gerekend.)

1. knip twee lapjes: een strook voor je band rond je naaimachine (7 cm hoog x de omtrek van je naaimachine + 5 cm) en een lapje voor het kussentje van 16 x 7 cm

2. plooi het strookje met de mooie kant tegen elkaar, stik de lange zijde, keer het tunneltje en plooi 1 cm naar binnen aan de uiteinden. Strijk.

3. geef een stikking rondom rond. Stik de velcro op de uiteinden (2 cm velcro op 0,5 cm van de rand)

4. Naai dit op 13 cm van de rand van je tweede lapje aan de verkeerde zijde. De korte stukjes stikwerk moeten op min 1 cm van de rand van je kussenlapje vastgezet worden.

5. Naai het tweede lapje met verkeerde zijdes op elkaar langs de lange zijde en draai alles binnenste buiten.

6. Plooi de randjes 0,5 cm naar binnen en stik.

7. Vul het kussentje zo vol je kan met kussenvulling. Duw alles tot op 1 cm van de rand.

8. Nu is het even prutsen: plooi het randje 0,5 cm om en stik de rand dicht. Klaar!

You May Also Like

3 reacties