KCW en Rijsel

by - 12:49

Ik deed ook mee aan KCW. Onder andere met dit kleedje. Dit is er eentje van dag 1. Alleen dat posten op het website zelf verloopt altijd wat vertraagt bij mij. Temeer omdat we dat weekend en de week erna een weekje vakantie genomen hebben in Nederland. Waar er geen Wifi was in het bungalowpark. Maar wel veel vriendelijke hollanders. En rust. En dus ook stilte op de blog en op de KCW site. 

Met dit kleedje wou ik een sportieve versie van het standaard kleedje uit "Stof voor durf het zelvers" maken. Ik heb een wit strookje toegevoegd tussen het boven en onderstuk. De stofjes komen van op het stoffenfestijn in Gent.

Een paar dagen eerder zijn we naar Rijsel (Lille voor de Fransen) geweest. Een wereldstad op slechts 20 minuten van onze deur. Een echte aanrader voor de naailustigen: La Droguerie in de Rue Basse. Ze hebben daar de meest fantastische knopen. Waaronder dit vogelknoopje dat ik perfect vond voor dit jurkje. Ze hebben er ook verschillende biais en paspellinten en heel veel wol. Zeker een bezoek waard, zoals de rest van Rijsel. 

Mocht je Rijsel eens willen bezoeken is Vieux Ville zeker de moeite waart. La Furêt du Nord (gigantische boekenwinkel) op de grote markt is ook een vaste stek voor ons (ze hebben daar massa's naaiboeken). En voor de kinderen is de (gratis) zoo van Rijsel en het citadelpark (waar je een mooie wandeling rond kan maken en er picknickbanken staan) een aanrader, om dan af te sluiten met een bezoekje aan het mini pretparkje met speeltuin er vlak naast. Ook de Marché de Wazemmes is niet te missen, met massa's sfeer en een (ook architecturaal) prachtig overdekt gedeelte. Om dan nog maar te zwijgen van de vele romantische restaurantjes en leuke musea.. Hup, ga maar al je picknick pakken ;)

You May Also Like

8 reacties

 1. Voor ons is dat ver,Rijsel maar het lijkt er wel leuk!Nederland daar en tegen is 20 minuten van onze deur ;-) Mooie stoffen en kleurcombinatie voor het kleedje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dan zal je eens een weekendje moeten boeken zeker ;)

   Verwijderen
  2. Zal niet voor dit jaar zijn,maar wie weet volgend jaar?!

   Verwijderen
 2. Inderdaad, perfect knoopje voor een perfect jurkje.
  En bedankt voor de Rijsel-tip. Zal deze zeker (proberen te) onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh fijn! Ik wil al lang eens naar Rijsel gaan en door dit berichtje krijg ik er nog meer zin in!

  BeantwoordenVerwijderen