naaiweekend Beernem 2014 - het verslag, om u te verleiden

by - 20:05

Een dik half jaar geleden in de naailes ergens in Heule: 
"goh, 't is alweer gedaan voor deze week. Zou het niet zalig zijn om eens een gans weekend niets anders te doen dan te naaien?" 
"Oh, dat zou de max zijn!"

En zo geschiede! Intussen is dat zalige weekend alweer een week geleden.

Maar dames, wat is dit een aanrader! Gewoon wat vriendinnen optrommelen, een locatie zoeken, naaimachine en stofkes in de koffer en huppakee, een zalig weekend stikken! De mannen vonden het voorstel hilarisch, de dames waren bezorgd dat manlief een gans weekend alleen voor de koters moest zorgen maar achteraf bleek dit ook een schot in de roos, de band met papa werd nog sterker dan voorheen. Win-win dus!


Waarschijnlijk was het feit dat het voor de meesten onder ons al zeer geruime tijd geleden was eens iets voor zichzelf te doen (ja, tot zelfs 5 jaar), zonder rekening te houden met man en kinderen, al genoeg om euforisch van te worden. Om dan nog maar te zwijgen van een heel weekend naaien. Een héél weekend! U verstaat mij wel zeker?
En als dat het nog niet deed, dan maakte de locatie het wel af. Een prachtige B&B "het soetewater" in Beernem, een verbouwde stal bij een hoeve met een comfortabele ontbijt/naairuimte, schitterende kamers en een zalige ontvangst (jaja, eens blijven zitten aan tafel en uw ontbijt dat voor u neergezet wordt!), met koffie en cake in de namiddag. (en ssht, voor een schoon prijsje!). En als kers op te taart: de (heel vriendelijke) gastvrouw heeft net een carriere van 25 jaar bruidskledij maken achter de rug, we hadden gewoonweg onze privé naai juf! Need I say more?


En genaaid dat we hebben! Net niet non stop. Vrijdagavond bijgekletst, om 22u besloten de naaimachine toch boven te halen tot 0u30. Zaterdag om 9u ontbijt en dan stikstikstik tot 19u (middageten: fruit, genen tijd voor wat anders en dat stevig ontbijt was eigenlijk best voldoende) om te gaan eten in "De zotte mutse" (nog zo een aanrader!). 

En dacht u dat we bij terugkeer om 22u30 te moe waren om nog te naaien? Moh bah neen!
Om 1u30 lokte het bed toch wel. Want de volgende ochtend weer om 9u ontbijt en dan stikstik tot 16u, toen het tijd was om naar huis te gaan met de gemaakte buit. Soms kan een mens een beetje zot zijn (en zot content).

De juf (Ann) van mijn jongste dochter was ook mee, een heel zachte en vriendelijke madam! Ik heb geprobeerd van haar niet met juf aan te spreken, maar dat is een beetje mislukt. Ze maakte een heel mooi zalmroze jurkje, nog een beetje af te werken.


Maaike staat samen met vriendin Nathalie op de kerstmarkt in Waregem en Kortrijk. Mocht je een van haar hier gepresenteerde handgemaakte creaties willen aanschaffen (tasjes, kersepitkussens en nog veel meer), kom dan maar naar Kortrijk!


Mijn mening is misschien wat gekleurd door de warme vriendschap voor deze prachtige madam, maar oh, wat wordt dit een mooi jasje! Ik kan niet wachten tot het af is! Het patroon is de Ole van Zonen 09 en Caroline haar zoontje zal er prachtig mee staan!


Lut vond dat ze niet zoveel ervaring had als de rest van onze naailes-volgende bende maar ik kon daar niks van merken. Want in dit ene weekend fabriceerde ze het Martini kleed uit La maison Victor, twee broeken uit LMV én een pyjama broek voor haarzelf. Die laatste is gemaakt van een superschoon paardjes stofje uit de kringloop. Hoe ze het doet weet ik niet, maar ze is de Queen van de kringloopschattenjacht.


Nog zo een fantastische madam, Elien, een nieuw gezicht voor ons, meegegaan door reclame van onze naai juf in haar andere lesgroep. Een vrolijke spraakwaterval bij wie het "vooruit moet gaan". Maar dat zie je wel aan de hoeveelheid kleren zeker? U ziet het goed, vier rokjes en twee truitjes!


Ziehier, ons Lucrèce. Ook een nieuw gezicht, maar blij haar te leren kennen! Een sterke madam mag ik wel zeggen! En prachtige (poppe)kleertjes, echt!


En dan natuurlijk Els, ook nieuw voor ons, mee met Elien en Lucrece van de naailes van Wevelgem. Een heel vriendelijke en zachtaardige mevrouw, zonder "pretentie", as we like it ;) Maakte twee kleedjes voor haarzelf en een derde in de maak.

Alleen Sabine en mijn creaties staan er nog niet op (foto vergeten, beetje lui op het einde zeker?) Maar dat zal ik nog goed maken.
Gezien ik de boel wat georganiseerd had, heb ik voor iedereen een welkoms naaipakketje samengestoken in een pralinedoos. Met wat naaitoebehoren, een praline (ah ja), oorringen gemaakt van knopen en druivesuiker, beetje extra energie kan nooit geen kwaad he ;)Mocht er een woordenteller bij ons geklets gestaan hebben, dan was die ontploft.

Ik moet u vast niet vertellen dat er zéker een tweede editie komt. 
Op een grotere locatie, want met de reclame die er intussen al voor gemaakt is.. 

Nog eens bedankt aan het fantastische gezelschap!

You May Also Like

8 reacties

 1. Amai, wat een grote 'naaibuit'. Zo een naaiweekend lijkt mij gewoon het einde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag er idd super uit! En een beetje me-time, dat kan alleen maar deugd doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig, zo'n weekend naaien! Ik word al jaloers van de foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er zalig uit!!!
  Mooie stukken hebben jullie gefabriceerd..
  Toffe attentie, die pralinedoos. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, het was schitterend, ik hoorde al alle verhalen,... sommige andere dames in de klas zijn toch wat jaloers,... de naaisters vonden het echt spannend, ze kenden elkaar niet allemaal, maar deelden dezelfde passie,... DUS HET KLIKTE VAN DE EERSTE MINUUT,... en in je auto springen om een dame die verloren reed te gaan oppikken zodat ze ook aan de slag kon,... het zegt veel over de goede sfeer,... het 'praline-doosje' vonden de dames één voor één de max... Met mijn kritisch oog mocht ik al de werken bekijken: GESLAAGD EN GOEDGEKEURD !!! En een mama die bij thuiskomst hoorde van haar kids dat ze haar niet hadden gemist,... even slikken,... maar goed weten dat het thuis ook goed verliep: alle papa's zorgden daar ook voor een superweekend op kindermaat!
  Héél véél tevreden mensen...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar Evelientje, zo schoon!!!!!!

  Ik kan precies voor 1 keer niet veel zeggen :)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook alleen maar veel lof gehoord. Wat me-time is soms pure noodzaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hopelijk volgende keer wel in een vrij weekend ... wat het zag er inderdaad superleuk uit ...

  BeantwoordenVerwijderen