Een "stoffig" stapeltje - Dusty top bandwerk

by - 09:05

Ik ben heel erg fan van de dusty top. Ik heb een wat "rondere bovenkant" en sta niet zo vaak met t-shirts tenzij ze diepe uitsnijding, of een V hals hebben. Of topjes met wat extra zwier zoals deze Dusty top van La Maison Victor.


Ik vind het echt een prachtig patroon. Ik hou sowieso al van patronen waar met vouwen gewerkt wordt. En dit patroon is simpel (eens je het door hebt) en snel gemaakt.


Het was wel even zoeken hoe je precies moet plooien. En bij de groene top heb ik mijn voorpand gedraaid en zitten de plooitjes aan de verkeerde kant, maar ach, enkel jullie zou dit opvallen denk ik he :) En er zit een streep in de stof (verkleurde stofplooi, ik check dit nochtans voor ik stof koop, maar soms is het te donker in de winkel), grr. 't Is wel mijn favoriet.


Haha, "zoek de top". Bij dit patroon was erg duidelijk hoeveel verschil er op tricot kan zitten. De groene top (iets stugger) is veel aansluitender dan de witte top (super soepele tricot). Het is super moeitlijk om een "juist" tricot patroon te tekenen omdat je niet weet met welk type tricot er zal gewerkt worden. Voor kindjes is dit meestal geen probleem maar voor damespatronen wil dat wel eens verrassend uitvallen qua maat.


voila, mijn "stoffig" stapeltje! 

Wat is jullie favoriete tricot patroon voor dames?

geniet nog van jullie zondag!You May Also Like

11 reacties

 1. Het oranje is mijn favoriet. Ik heb hier al enkele maanden eentje net niet klaar. Het beleg komt op de voorkant een beetje piepen in de hals. Heb je daar een tip voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, benieuwd naar je versie! Heb je een stikking gegeven om je belegrand op je naad vast te stikken? Hoewel dit ook niet altijd wil helpen (en ik een heel sterk vermoeden heb dat je dit al wist :)

   Verwijderen
 2. heel leuk stapeltje! Die wil ik ook nog wel proberen voor mezelf, maar blijkt niet makkelijk te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moest eventjes zoeken naar de 'groene' top, maar wat leuk, dat bandwerk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, 'tis eigenlijk eerder Kaki (vinden mijn kinders een erg grappig woord)

   Verwijderen
 4. Mooi stapeltje! Mijn favoriete shirtpatroon is dat van It's always autumn (slechts in 1 maat, maar wel aan te passen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nu bezig aan een maxi dress in tricot en dat zou wel eens mijn lievelings patroon kunnen worden (mits een paar aanpassingen) als hij klaar is komt hij allesinds op mijn blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, sjiek zég! Stijlvol.
  Ik maakte er ooit ook eens één. Ik duik sebiet mijn kast in #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen