Hoe maak je kleurige "trusseltjes"

by - 20:49

Het is vakantie. Bakken regen uit de lucht al. En wat doet een moeder dan? Knutselen met haar kroost.

We maakten trusseltjes,  of hoe die dingen ook officieel mogen heten. In iedere provincie hebben ze waarschijnlijk een andere naam. Floschkes of zo iets?

Heel simpel om te maken, mijn dochter van zes kan het vlotjes, met een pakje borduurgaren van de action. Ik weet de prijs niet meer (ik gok op 60 cent?) maar veel zal het dus niet geweest zijn. Stukken goedkoper dan de kant en klare versies en nog veel leuker om te maken! En plots werd de regenachtige dag weer wat zonniger!

Wat heb je nodig:
- kartonnetje met dezelfde hoogte als de gewenste trussel
- Borduurgaren
- Schaar


Stap 1: wind het borduurgaren rond het kartonnetje (ongeveer 30 keer, ik kreeg twee stuks uit 1 "klosje")Stap 2: stukje draad afknippen en het ganse pakje samen binden met twee knoopjes


Stap 3: andere kant open knippen


Stap 4: bovenaan nog een touwtje rond het trusseltje binden zodat alle draadjes vast zitten en dan nog eens goed met een borstel met fijne haren te lijf gaan


Stap 5: onderkant netjes recht afknippen en voila! Trusseltje klaar!
Vrolijke kleurtjes he! Je kan als je wil het touwtje rond het teusseltje verstoppen door er een kraaltje over te schuiven.Ik ben van plan ze aan een jeans kleurig kindersjaaltje te hangen. Maar je kan er eigenlijk gelijk wat met opvrolijken. Nog andere suggesties misschien?

Waarschijnlijk bestaan er al tutorials van maar ach, zo heb je nog een versie :)
Sorry voor de ietwat donkere foto's ook. Ik probeer te zoeken naar een goeie app om foto's te bewerken om het wat sneller te laten gaan dan met een gewone camera en photoshop. Nog niet helemaal dat precies :)

En wat hebben jullie en jullie kinderen al geknutseld deze vakantie? Of vooral toch buiten gespeeld?

You May Also Like

5 reacties

 1. Leuke bezigheid, daar kan je al wat mee opvrolijken.
  Hier werd geschilderd. Dozen. Daar maakten we gaatjes in voor de ogen. Het zijn robotmaskers in wording. Bij een volgende regenbui worden ze afgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrolijke kleurtjes! ideaal bij regenweer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof !! Ik vind VSCO cam wel een goeie app voor foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen