dopjes, spoelen en hallelujah

by - 11:57
Ik heb dit weekend een aha erlebenis gehad. Ik ben sinds woensdagavond met koorts en een flinke hoest in mijn bed beland. Tegen vrijdagnamiddag was ik het wat beu (antibiotica gekregen, koorts gezakt maar nog wat flauw te been) en dus ben ik mijn knopenverzameling beginnen sorteren volgens kleur (dubbel bed, veel plaats). 

Ik vroeg mij af hoe ik mijn spoelen eigenlijk deftig kon wegbergen zonder die dradenwarboel in mijn naaidoos. Toeval wil dat er een flesje Perrier Citron op mijn nachtkastje stond (we drinken dat hier veel als gezondere variant op limonade). Dopje eraf geschroeft en wat bleek? Er zat vanbinnen een randje in de dop dat preciés groot genoeg was om de spoel in te klikken. Dat ding bleef gewoon netjes op zijn plaats zitten.

Ik had zaterdag ook een oude blikken doos van mijn schoonvader gekregen (van zijn oudtante, een echte oude doos dus, dat blik bedoel ik). Achter bijpassende bakjes gezocht, spoelen gesorteerd en het deksel voorzien van een met stof overtrokken kartonneke waar ik de desbetreffende doppen op vastgekleefd heb. En, ziet er proper uit he? En nu ga ik nog wat drinken, om de rest van mijn deksel te kunnen vullen.


You May Also Like

14 reacties

 1. Superleuk, hoe ziek zijn het denken toch kan beïnvloeden. :) Hopelijk ben je nu beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg, leuk! Blijven die spoelen gewoon zitten? Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wauw, ik ga eens kijken of het met andere dopjes ook lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supercool! Wat een geweldig goed idee!! Nu ga ik hier eens testen bij welke andere dopjes dat ook werkt, want wij drinken geen Perrier, voorlopisch toch niet... :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Zo origineel, leuk en mooi....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap,vallen de spoelen er niet af als je de doos dichtdoet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk idee maar blijft dat zitten als je je doos dicht doet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb al serieus staan wapperen met het deksel en buiten een vreemde blik van de kinderen gebeurde er niks. Zalig he?

   Verwijderen
 8. Super tof idee!, en mooi toegepast ook.

  BeantwoordenVerwijderen