yellow polka dot

by - 21:43

Het was weer stoffenspektakel in Gent en omdat dat daar op een vrijdag valt (kinders op school, relax kiezen dus) en niet erg ver is, ging ik daar heen. Ik heb mij mooi kunnen inhouden deze keer. Een blauw polkadotje, de gele versie, groene en oranje joggingstof, drie halve metertjes met print en een effen lichtblauwig katoentje, proper gehouden he?

Mijn knipgrage vingers heb ik dit weekend op het gele polkadotje losgelaten. Met het patroon Lena uit het boek zelfgemaakte kleertjes van Catherine Deweerdt ging ik aan de slag (zaterdagavond vent naar de voetbal dus het rijk voor mij alleen). 

Ken je trouwens dat gevoel "nog één dingetje naaien en dan stop ik echt, gewoon nog zien hoe het er dan zal uit zien" en dan vaststellen dat het spokenuur al gepasseerd is? En het kleedje haast af? Zou dat verslaving zijn? 

Mijn dochter is alvast blij met haar yellow polka dot. En ik ga dat modelletje zeker nog maken. Ik heb er een zestal uur aan genaaid en heb er ongeveer anderhalve meter stof in gestoken. En wat vinden jullie van het resultaat?


You May Also Like

8 reacties

 1. Wat een prachtig jurkje! En ja, dat is herkenbaar :). Jurkje kan dan ook maar beter afgemaakt worden, anders droom je er 's nachts van... Maar het is helemaal niet erg om van zulke mooie jurkjes en leuke zomerkleurtjes te dromen! Gr. Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, prachtig! vraagje, neem je het patroon van de overeenkomstige leeftijd over , of een maatje groter? ik had geprobeerd het hemdje te maken voor een 4.5-jarig, moest maat 6jr nemen, uiteindelijk nog te klein, en ze is zeker niet groot voor hare leeftijd, vraag me af wat er fout gegaan is, volgens het boek is de 0.75cm naadwaarde ook reeds in het patroon vervat...??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nu heb ik haar gemeten (118 cm) en de passende maat genomen, die haar perfect past nu. Maar voor het bloesje had ik het zelfde probleem en een maat groter lijkt wel net te passen. Ik vind de pofmouwtjes ook veel te smal dus hier doe ik ook twee centimeter bij aan het uiteinde. Je moet het onderaan wel zelf verlengen (zie pg 61), anders dient het als bovenstuk voor een kleedje, maar waarschijnlijk wist je dit al.

   Verwijderen
 3. Maar oh! oh! oh! Prachtig kleedje.
  Dat is volgens mij je mooiste maaksel ooit!

  ik kijk al uit naar wat nog komt.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Heb het boek ook in mijn bezit. Het wordt ongetwijfeld één van mijn volgende projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi kleedje en je meisje ziet er heel gelukkig uit met haar nieuwe jurkje! Ook herkenbaar: nog heel even, nog snel dat kleine stukje afwerken,...WAT?! Is het al zoooo laat? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen