een bloesje uit een halve meter? Yes we can!

by - 20:30

Ik heb, voor de eerste keer, meegedaan aan de kids clothes week. Voor wie dit nog niet kent: je neemt je voor een week lang minimuum 1 uur per dag te naaien aan kinderkleding, of er toch met bezig te zijn (stof knippen, patroon zoeken etc). Je geeft op wat je zal maken en post dan de resultaten op de blog van KCW. Ik heb de eerste vier dagen iedere avond achter mijn machine gezeten en ben toen op weekend naar Antwerpen vertrokken (later meer hierover). Niet helemaal correct dus. Maar ik heb wel mooie stof gekocht in Antwerpen dus dat telt ook mee.

Eén van mijn stukken is dit bloesje. Het Liza modelletje uit "zelfgemaakte kleertjes" van Catherine Deweerdt. De stof komt van op het stoffenspectakel, van bij die nederlander met al zijn kleine rolletjes van een halve meter (4 voor 10 euro, kent u hem?). En ja hoor, dit bloesje (maat 4 jaar) kan perfect uit een halve meter! Tenzij je van doorlopende extra large prints houdt natuurlijk. De maat is wel wat klein voor mijn driejarige (een 6 jaar zal ook wel uit een half metertje kunnen denk ik). Het vastzetten van de knoopjes is een ideetje van Pinterest.
You May Also Like

12 reacties

 1. Mooi stofje en mooi met de gele knoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi! Het hemdje dat ik dit weekend stikte (maat 5 jaar), was ook een half metertje van bij den Hollander ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gewoon! bedankt voor de tips!
  komt het modelletje uit het eerste boek of het tweede van Catherine?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snoes van een bloesje. Het stofje vind ik echt snoezig!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow! looks great.. I came over from KCW. Very cute fabric and pattern. I lived in Antwerp for a year but never had a sewing interest then.

  BeantwoordenVerwijderen