KCW en het rokje

by - 10:04

Als je gedurende vier (en een beetje) dagen iedere avond naait, dan kan er toch het één en ander uit uw machien rollen. Zo ook een rokje. Mijn dochter mocht zelf haar stof kiezen. Ik vrees dat ik nog werk ga hebben haar iets van esthetiek en stofkeuze bij te brengen (ze zit nog in de roze kabouterfase). Gelukkig konden we ons allebei vinden in dit toffe stofje in de Soldeur. De enige bijkomende vereiste was dat het zwierig was. En dus werd het patroontje van het stolpplooirokje uit "stof voor durf het zelvers" eens uitgeprobeerd. En heel erg goed bevonden! Door de onderrok te fronsen staat het rokje mooi bol en zijn de plooitjes goed zichtbaar. Deze ga ik nog maken!

Voor de verandering heb ik de zoom eens afgewerkt met een bijpassend groen biaistje. De voering werd dus ook groen, samen met de paspel. Nu nog bruine beentjes voor er onder. Laat maar komen dat mooie weer!You May Also Like

4 reacties

 1. Zelfs met broekkousjes eronder zou dat nog prachtig zijn, dus meteen aantrekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk voel je je al wat beter eva? (elders, ik weet niet meer waar gelezen dat uw bed uw vriend was dit weekens ;) Ik heb er ook mogen aan geloven, maar later meer hierover.

   Verwijderen
 2. Mooi .... maar ik heb dan ook in net datzelfde stofje een rokje gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank u dames! Mumendemiekes, gij maakt inderdaad heel mooie rokjes. En uw mummydress vind ik ook supermooi, ik ga dat model ook eens opzoeken.
  En hopelijk voel je je al wat beter eva? (elders, ik weet niet meer waar gelezen dat uw bed uw vriend was dit weekens ;) Ik heb er ook mogen aan geloven, maar later meer hierover.

  BeantwoordenVerwijderen